Олаф Шольц. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц виступив проти ключового пункту Плану перемоги Зеленського: у чому причина

Німецький канцлер Олаф Шольц не підтримує ідею запрошення України в НАТО. Саме таким є перший пункт Плану перемоги президента Володимира Зеленського у війні з Російською Федерацією.

Про це глава німецького уряду заявив в інтерв’ю ZDF.

Шольц наразі не бачить необхідності приймати рішення щодо запрошення України до НАТО. У програмі ZDF він заявив у четвер: "Ми ухвалили рішення у Вашингтоні та Вільнюсі та описали перспективу. Але я вважаю, що наразі нема потреби в новому рішенні, крім цього рішення".

Важливо усвідомлювати, що "країна, яка перебуває у стані війни, не може стати членом НАТО". Це всі знають, щодо цього немає розбіжностей. А в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язане із членством.

"Це процес, якого зараз не відбувається. Швидше йдеться про те, "ми говоримо про питання гарантій безпеки у післявоєнній ситуації", — наголосив Шольц.

Він вважає, що треба бути "дуже серйозним" з огляду на жахливу війну по сусідству. Росія порушила розуміння, що кордони не можна переміщати силою.

"Це вимагає розумних дій, які, з одного боку, гарантують підтримку України, але з іншого боку, гарантують, що це не переросте у війну між Росією та НАТО. Я дуже чітко це розумію і не зміню своєї позиції", — сказав Олаф Шольц.

Раніше голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц заявив, що німецький канцлер Олаф Шольц допомагав Україні не програти війну проти Російської Федерації. При цьому він не прагнув зробити так, щоб Київ здобув перемогу у бійні, яку розв'язала Москва.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив План перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки. Під час свого виступу у парламенті президент заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.10.2024 21:18