Фото: Global Look Press

Шольц з Макроном не ладнають між собою: ЗМІ пояснили, як це впливає на допомогу Україні

Між президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом непрості відносини. Це напряму впливає на ухвалення рішень щодо допомоги Україні.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними видання, непорозуміння між лідерами Франції та Німеччини призводить до затримок у розв'язанні багатьох питань — від фінансування України до внутрішніх проблем Євросоюзу. Високопосадовці ЄС запевняють, що глухий кут у переговорах щодо низки пріоритетних питань "налякав Брюссель та інші столиці ЄС, а також продемонстрував складність прийняття рішень без погодження між Парижем і Берліном".

"Відсутність особистої хімії між Шольцом та Макроном не допомагає. Схоже, вони просто не ладнають. І це в основі всього", — розповів один з учасників нещодавніх переговорів між двома лідерами.

У Financial Times повідомили, що напруженість між Шольцом та Макроном зберігається вже понад рік.

"Їм двом просто потрібно сісти разом в одній кімнаті та все обговорити. Без цього для інших безглуздо намагатися знайти консенсус. Ви не зможете досягти мети, якщо вони обоє не бачать загальної картини", — заявив один із високопосадовців Європейського Союзу.

Нагадаємо, Німеччина відтягує відправлення Україні ракет великої дальності Taurus через побоювання в нібито прямій конфронтації з Росією. Трипартійний коаліційний уряд Німеччини "в принципі схвалив" постачання Taurus, проте канцлер Олаф Шольц призупинив цей крок через побоювання, що німецькому персоналу доведеться поїхати в Україну, щоб допомогти в обслуговуванні та експлуатації зброї. За словами чиновників, Шольц стурбований, що такий крок може призвести до прямої конфронтації Німеччини та Росії.

Також повідомлялось, що у Німеччині впав рейтинг уряду канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він рекордно низький з моменту його обрання у вересні 2021 року. Про це свідчить опитування громадської думки інституту Insa, опубліковане Bild am Sonntag. За даними джерела, підтримка соціал-демократів Шольца впала до 17%, що на 8,7 відсоткового пункту менше, ніж їхній результат на федеральних виборах два роки тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2023 18:37