Фото: сайт президента

Зеленський провів розмову з Шольцом: про що говорили

У понеділок, 3 липня, президент України Володимир Зеленський провів розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Сторони обговорили формати майбутніх гарантій безпеки для нашої держави.

Таку заяву зробив глава України у Facebook.

"Скоординували позиції перед Вільнюським самітом НАТО та обговорили формати майбутніх гарантій безпеки для України. Поінформував про ситуацію на полі бою", — йдеться у повідомленні.

За словами Зеленського, вони поділилися оцінками останніх подій у Росії та Білорусі й обговорили поточний стан зернової угоди та важливість її продовження.

"Дякую за важливі сигнали підтримки Україні на Лондонській конференції з відновлення та засіданні Європейської ради", — додав Зеленський.

Також він додав, що зустріч на рівні радників у Копенгагені - важливий крок до реалізації "формули миру". Вони домовилися продовжувати активну роботу у цьому напрямі.

Нагадаємо, у межах військової допомоги Україна отримає від Німеччини та Данії танки Leopard 1A5. Це має відбутися вже найближчими тижнями.

Наприкінці травня посол України у Німеччині Олексій Макеєв повідомляв, що Збройні сили України невдовзі отримають на озброєння велику партію важких бойових танків Leopard 1A5. Йшлося про 110 бойових одиниць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2023 21:15