Фото: росЗМІ

Шрі-Ланка вимагає у РФ компенсацій за своїх громадян, які загинули на війні проти України

Шрі-Ланка закликала Росію дозволити своїм громадянам, які служать у лавах російської окупаційної армії, повернутися додому.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ країни.

Зазначається, що делегація країни, яку очолив міністр закордонних справ Тарак Баласур, перебувала з візитом на території країни-агресора з 26 по 27 червня. Зокрема, були проведені перемовини з представниками Москви стосовно громадян Шрі-Ланки, які воюють за Росію на контрактній основі.

Також делегація звернулася до Москви з вимогою щодо компенсації за загибель 17 громадян їх країни на війні проти України. Окрім цього, делегати вимагали дострокового розірвання контрактів і врегулювання питання грошового забезпечення для громадян, які все ще воюють.

Раніше, а саме у січні цього року, міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд повідомляв, що РФ завербувала 200 громадян його країни для участі у війні проти України. Непальський уряд вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих.

"Ми попросили РФ негайно припинити вербування непальців до своєї армії, негайно повернути тих, хто вже служить в армії, репатріювати тіла загиблих, а також вилікувати та повернути тих, хто був поранений", — заявив він.

Нагадаємо, у травні прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомляла, що Москва значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Йдеться про рекрутинг живої сили у центральній Африці, зокрема в Руанді, Бурунді, Конґо й Уганді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.06.2024 01:42