Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Україна разом з партнерами розробить план дій, який би примусив Росію до миру

Протягом кількох наступних місяців Україна разом зі союзниками повинні розробити план дій за підсумками Глобального саміту миру у Швейцарії. Він має примусити Російську Федерацію до миру. 

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з очільником Європейської Ради Шарлем Мішелем у Брюсселі.

"Зараз нам потрібні наступні кроки. Наступні кроки — це планувати та мати детальний план щодо усіх криз, які породила війна, що приніс Путін на нашу землю. Ми маємо підготувати цей план та покласти його на стіл протягом місяців", — йдеться у заяві Зеленського.

Глава держави також підкреслив, що в України є обмаль часу, адже держава втратила велику кількість військових та цивільних. Тому війна, переконаний Зеленський, не повинна тривати роками, а план щодо її завершення має бути готовим до наступного Саміту миру.

Зеленський запевнив, що не підтримує контакти з главою Кремля Володимиром Путіним, адже диктатор "не має жодного плану, окрім затягування війни на якомога більший термін". Проте український лідер наголосив, що діалог з РФ можуть вести партнери України.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна відкинула можливість проведення альтернативного "мирного саміту", які запропонував Китай. За підтримки Пекіна війна Росії проти України триватиме довше.

Своєю чергою українське МЗС наголосило, що Китай може зробити практичний внесок у досягнення справедливого та довготривалого миру в Україні. Для цього була хороша нагода — участь високого представника Китайської Народної Республіки у Саміті миру.

Нещодавно радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що позиція президента США Джо Байдена щодо України залишається послідовною. У цьому плані рішення про будь-які переговори для завершення війни має ухвалювати Київ. Таким чином він прокоментував оприлюднений ключовими радниками Дональда Трампа план про припинення війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 17:23