Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Ціна питання — $2200: як Росія проводить рекрутинг найманців для війни проти України

Росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Йдеться про рекрутинг живої сили у центральній Африці, зокрема ― в Руанді, Бурунді, Конґо й Уганді.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Вербуванням африканців для їхньої участі у "мʼясних" штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони Росії", — йдеться в повідомленні.

Українські розвідники додали, що найманців заманюють стартовою грошовою виплатою в розмірі 2 000 доларів за підписання контракту, обіцяють щомісячне забезпечення у 2 200 доларів, медичне страхування, а також —  російський паспорт для солдата та членів його сім’ї.

"Раніше найманці з Непалу, завербовані Москвою на війну проти України, масово дезертували з окупаційної армії через численні втрати та жорстоке ставлення російських польових командирів", — нагадали в Головному управлінні розвідки.

Інфографіка: Головне управління розвідки

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, в січні Центр національного спротиву повідомляв, що російські загарбники значно активізували вербування до своєї армії іноземних студентів. Тож останнім часом до полону наших воїнів усе частіше потрапляють іноземці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2024 15:50