Колаж TrueUA

Штрафів за порушення комендантської години поки не буде: Рада провалила голосування за законопроект

Верховна Рада провалила голосування у другому читанні за законопроект №10195, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

Як повідомляє народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк, за законопроект проголосувало лише 190 народних обранців зі 226 необхідних.

Варто зазначити, що, згідно з законопроектом №10195, протоколи за порушення комендантської години повинна була складати поліція, а притягувати до відповідальності — суд. Передбачалося доповнення Кодексу про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану. 

Також передбачалося надавати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

"І повернення теж провалили (216 голосів). Закон вважається відхиленим повністю", — додав нардеп.

Нагадаємо, парламент у першому читанні підтримав штрафи за порушення комендантської години у грудні минулого року. У січні Рада провалила голосування щодо штрафів за порушення комендантської години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2024 13:18