Фото: Консультативна місія Європейського Союзу в Україні

Швеція надала кошти Україні на розслідування російських злочинів

Уряд Швеції виділив Україні понад два мільйони євро на розслідування воєнних злочинів російських окупантів. Зокрема, це дозволить більш ефективно вести кримінальні справи щодо воєнних злочинів окупантів.

Про це у четвер, 3 жовтня, повідомила Консультативна місія Європейського Союзу в Україні. Так, завдяки такому значному фінансуванню буде впроваджено електронну систему управління справами під назвою SMEREKA (EUAM Ukraine).

Відомо, що ця система управління трансформує роботу українських правоохоронних органів та прокуратури зі складними міжнародними кримінальними справами. У межах цього проекту, зокрема, буде модернізовано цифрову інфраструктуру Офісу генерального прокурора, Служби безпеки України та Національної поліції. Завдяки вдосконаленню зберігання даних та оптимізації управління справами, така ініціатива прискорить процес притягнення винних до відповідальності.

"Ці зусилля підкреслюють відданість EUAM Ukraine зміцненню системи правосуддя в Україні та прагнення міжнародних партнерів підтримувати Україну в її боротьбі за встановлення справедливості та верховенства права", — наголосили у Консультативній місії ЄС.

Нагадаємо, у вересні Швеція оголошувала про надання Україні нового пакета військової допомоги. Зокрема, до нього увійшли додаткові зенітні ракети для посилення протиповітряної оборони країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.10.2024 10:12