фото: МЗС

Швеція виділила Україні кошти на підтримку проектів енергоефективності: про яку суму йдеться

Швеція виділила Україні кошти на підтримку проектів енергоефективності. Пакет допомоги становить близько 26,4 мільйона доларів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Швеція виділила 26,4 мільйона євро на підтримку проектів енергоефективності в Україні. Кошти надійшли до фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (Фонд E5P). Рішення про їх виділення ухвалив уряд Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (Sida)", — йдеться у повідомленні.

Виділені кошти у вигляді грантової підтримки будуть передані громадам. Зокрема йдеться про ті території, що отримують кредитні кошти від європейських фінансових установ чи банків. Гроші спрямують на реалізацію проектів у сфері централізованого тепло- та водопостачання, підвищення енергоефективності у будівлях комунальної форми власності, розвиток міського електротранспорту та відновлювальної енергетики.

За підтримки Фонду E5P в Україні вже було реалізовано десять великих інфраструктурних проектів у сфері централізованого опалення та заходів з енергоефективності громадських будівель та енергозаощадження.

Нагадаємо, Швеція приєдналася до нещодавно створеної Коаліції дронів для України. Країна оголосила про це рішення на засіданні Контактної групи з оборони України, яке відбулося 23 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.02.2024 18:58