Фото ілюстративне. Джерело: Urs Flueeler, Keystone via AP

Швейцарія допустила на Саміт миру російських пропагандистів

На Саміті миру у Швейцарії, який розпочався у суботу, 15 червня, допустили російських журналістів. На ньому присутня левова частка пропагандистів, які працюють на благо Кремля.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними джерела, на Саміті присутні такі медіа: РИА "Новости", ТАСС, Коммерсант, "Медуза" і "Дождь". Допустити пропагандистські ЗМІ на Глобальний саміт є позицією Швейцарії — країни, що приймає захід для врегулювання російсько-української війни.

Як відомо, в Саміті беруть участь 92 держави світу та вісім організацій, з яких 57 представлені на найвищому рівні — президентів або прем’єр-міністрів. Ще 29 країн представлятимуть на міністерському рівні — здебільшого міністри закордонних справ. Лише шість держав скерують до Швейцарії послів: Індонезія, Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати, Південна Африка, Філіппіни, а також Бразилія. До речі, Бразилія та Святий Престол мають статус спостерігачів, а не офіційних учасників Саміту миру.

Китай дотримав слова та вирішив не брати участь у Саміті миру, тоді як несподіванкою стало підтвердження присутності від Саудівської Аравії. Крім того, мають прибути представники від Ради Європи, Єврокомісії, Євроради, Європарламенту, ОБСЄ, ООН, Організації американських держав. Приїде і Вселенський патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, 7 червня федеральний президент Швейцарії Віола Ахмерд заявила, що Саміт миру, організований її країною в середині червня, є лише початком подальших переговорів між Україною та Російською Федерацією. Зазначається, що у центрі уваги Саміту, має опинитися формула миру, яку пропонує український президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росію не запрошено на Саміт миру у Швейцарії, який відбудеться з 15 по 16 червня, адже російський диктатор Володимир Путін продовжує вести війну проти України. Коли настане час для запрошення Москви — вирішувати виключно Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2024 19:13