Фото: Сі Цзіньпін. Джерело – росЗМІ

Сі Цзіньпін зробив неоднозначну заяву після зустрічі з президентом МОК

Китайська Народна Республіка виступає за "дотримання принципу деполітизації спорту". Лідер КНР Сі Цзіньпін пообіцяв співпрацювати у цьому напрямку з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом.

Про це повідомляє Inside the Games. За даними джерела, Бах очолив делегацію МОК, яка прибула до цього міста. У п'ятницю, 22 вересня, він зустрівся з Сі перед стартом Азійських ігор.

Також очікується, що президент МОК приєднається до Сі Цзіньпіна на церемонії відкриття, яка відбудеться 23 вересня на стадіоні Олімпійського спортивного центру Ханчжоу. Своєю чергою Сі похвалив МОК за те, що він відіграє "унікальну роль у захисті світового миру, у розвитку та сприянню єдності та прогресу людства", попри те, що він стикається з тим, що було названо "серйозними викликами".

"Китай співпрацюватиме з МОК, щоб підтримувати принцип деполітизації спорту, повною мірою використовувати спадщину зимових Олімпійських ігор у Пекіні та робити новий і більший внесок у просування олімпійської справи та розбудову спільноти зі спільним майбутнім для людства", — заявив Сі.

Нагадаємо, раніше президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що спортсменам, які не мають зв’язків із російськими та білоруськими військовими й іншими державними службами та не підтримують війну, дозволять брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором.

Варто відзначити, що на участь в Олімпійських іграх 2024-го року запрошення від МОК отримали 203 країни. У цьому списку немає лише трьох держав світу — Гватемали (відсторонена МОК), Росії та Білорусі. Відсутність запрошення означає лише той факт, що ці країни не змагатимуться на Олімпіаді-2024 під своїм прапором. Але окремі спортсмени можуть взяти участь в Іграх як нейтральні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.09.2023 19:54