Фото: Flickr

Сі Цзіньпін звернувся до своєї армії: що сказав лідер Китаю

Китайська Народна Республіка повинна бути готова до ведення бойових дій. Ситуація з безпекою Китаю стала більш нестабільною та невизначеною.

Таку заяву глава КНР зробив під час виступу перед військовим командуванням Східного театру воєнних дій, пише Reuters.

Глава КНР, зокрема, наголосив на плануванню бойових дій. Сі Цзіньпін зазначив, що світ вступив у новий період потрясінь та змін, а ситуація з безпекою Китаю стала більш нестабільною та невизначеною.

"Ми повинні наполегливо думати та розв'язувати військові питання з політичної точки зору, сміливо воювати, добре воювати та рішуче захищати наш національний суверенітет, безпеку та інтереси розвитку", — наголосив голова КНР.

Сі Цзіньпін також додав, що у Китаї необхідно покращити військове навчання та підготовку. Ці заяви лідер КНР зробив під час візиту до Пекіна міністра фінансів США Джаннет Єллен: вона прибула туди для переговорів, спрямованих на ослаблення напруженості у відносинах між США та Китаєм.

Відзначимо, що командування Східного театру військових дій відповідає за безпеку східної частини КНР, у тому числі Тайванської протоки.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін особисто застеріг президента РФ Володимира Путіна від використання ядерної зброї в Україні. Лідер Китаю зробив цю заяву під час візиту до Москви в березні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.07.2023 23:28