Фото: росЗМІ

Сили оборони повідомляють про влучання "Кинджала" у районі аеродрому в Старокостянтинові

У ніч на 7 жовтня російська армія атакувала Україну ракетами різного типу та ударними безпілотниками типу "Шахед". Силам оборони вдалось збити дві ракети "Кинджал" та 32 ворожі дрони.

Про це повідомляють у Telegram-каналі Повітряні сили Збройних сил України.

Як зазначають військові, противник задав удару по Україні балістичною ракетою "Іскандер-М", керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей, а також ударними БпЛА (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ — РФ).

Близько 08:20 год ворог завдав удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 "Кинджал" із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту — Саваслєйка).

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 80 повітряних цілей. Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" на Київщині та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях", — йдеться у повідомленні військових.

Також, як повідомляють у Повітряних силах, зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БпЛА у прифронтовій Харківщині. Один із трьох "Кинджалів" влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області. 

"Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється. Один БпЛА залишається в повітрі. Бойова робота триває!" — додали у своєму зведенні військові.

У ніч на 7 жовтня російська армія атакувала Україну ракетами різного типу та ударними безпілотниками типу "Шахед"

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Раніше повідомлялось, що 7 жовтня у Солом'янському, Голосіївському та Шевченківському районах Києва впали уламки ракети "Кинджал". Жертв та руйнувань внаслідок інциденту немає. Перед цим Повітряні сили повідомляли про рух швидкісних цілей на Київ та Старокостянтинів, що на Хмельниччині.

Нагадаємо, у ніч на 7 жовтня російська армія завдала ударів по Харкову, Шевченківському, Богодухівському та Куп’янському районах області. Внаслідок ворожої атаки по селищу Митрофанівка Куп’янського району отримала поранення 73-річна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 11:41