Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

В ОВА оприлюднили подробиці нічного обстрілу Харкова та області

У ніч на 7 жовтня російська армія завдала ударів по Харкову, Шевченківському, Богодухівському та Куп’янському районах області. Внаслідок ворожої атаки по селищу Митрофанівка Куп’янського району отримала поранення 73-річна жінка. 

Про це повідомив у Telegram-каналі очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Як зазначив посадовець, за добу фіксувались ворожі обстріли у наступних локаціях: 

  • 7 жовтня 00:03 м. Харків, Шевченківський р-н. Внаслідок обстрілу горіла хвойна підстилка, гілля та дерева на площі 1 Га.
  • 7 жовтня 03:35 Богодухівський р-н, смт Золочів. Обстрілом БпЛА пошкоджено приватний цивільний автомобіль.
  • 7 жовтня 03:00 Куп’янський р-н, Дворічанська ТГ, с. Митрофанівка. Внаслідок обстрілу постраждала 73-річна жінка.
  • 23:37 Харківський р-н, с. Мала Данилівка. Влучання на відкриту територію.
  • 23:15 Харківський р-н, с. Черкаська Лозова. Пошкоджено один будинок та частково пошкоджено два будинки. Постраждали 50-річний чоловік, 51-річна жінка, 16-річний хлопець.
  • 17:48 Харківський р-н, Циркунівська ТГ, с. Черкаські Тишки. Внаслідок обстрілу горіла трава на площі чотирьох гектарів.
  • 17:11 Харківський р-н, Циркунівська ТГ, с. Черкаські Тишки, Липецьке лісництво. Горіла лісова підстилка та трава на площі 1,5 гектара.
  • 14:25 Богодухівський р-н, Золочівська ТГ, с. Івашки. Внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено приватний будинок, господарчі споруди та лінію електропередач.
  • 13:47 Куп'янський р-н, Куп'янська ТГ, смт Куп'янськ-Вузловий. Внаслідок обстрілу горів приватний будинок та господарча споруда.
  • 13:25 Куп'янський р-н, м. Куп'янськ. Внаслідок обстрілу горіла покрівля приватного будинку на площі 150 метрів квадратних. Постраждав 54-річний чоловік.
  • 11:20 Ізюмський р-н, Борівська ТГ, с. Першотравневе. Внаслідок обстрілу FPV-дрона в автівку загинув чоловік 57 років.
  • 08:30 Куп'янський р-н, м. Куп'янськ. Внаслідок удару БпЛА постраждали чоловіки 40 та 68 років.

Як зазначив Олег Синєгубов, поблизу Стариці та Вовчанська на Харківському напрямку російські терористи п’ять разів штурмували позиції українських підрозділів. Орієнтовні втрати ворога на напрямку склали 58 окупантів вбитими та пораненими, знищено 14 артсистем, 33 БпЛА, десять одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки.

Також, за словами посадовця, 11 разів ворог атакував наші укріплення на Куп’янському напрямку поблизу Кучерівки, Кругляківки, Вишневого та Новоосинового. На цей час боєзіткнення тривають у трьох локаціях.

Нагадаємо, 7 жовтня у Солом'янському та Голосіївському районах Києва впали уламки ракети "Кинджал". Жертв та руйнувань внаслідок інциденту немає. Також вибухи лунали у Хмельницькій області. Перед цим Повітряні сили повідомляли про рух швидкісних цілей на Київ та Старокостянтинів, що на Хмельниччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 09:56