Фото: pixabay

Синоптики розповіли, що чекати від погоди у листопаді

У листопаді синоптики серйозного похолодання поки не передбачають. Температура повітря буде близькою до норми, а опади — помірними. 

Про це йдеться у повідомленні "Укргідрометцентру". 

За прогнозом фахівців, у листопаді 2024 року середня місячна температура передбачається +1...+8°C. Ці показники є близькими до норми. Лише на сході та південному сході країни стовпчики термометрів підійматимуться дещо вище за норму.

Місячна кількість опадів в останній місяць осені очікується 34-77 мм, в Карпатах — місцями 100 мм. Ці показники також в межах норми.

За аналізом минулих років, у листопаді середня місячна температура складає становить 0...+4°С, на Закарпатті та півдні — місцями +5...+9°С. Абсолютний мінімум температури повітря — -15...-24°C, у північних, Дніпропетровській, Запорізькій, східних областях та в Карпатах місцями -25...-31°C, на півдні Криму та Одещини — -8...-13°C.

Абсолютний максимум температури повітря становить +6...+24°C, в Криму, Чернівецькій, центральних, південних областях, на Закарпатті місцями +25...+29°C.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко інформувала, що Землю накрила геомагнітна буря, найвищий пік активності якої спостерігатиметься 28 та 29 жовтня. Як наслідок у небі над багатьма країнами світу, зокрема в Україні, можна було спостерігати унікальне природне явище — полярне сяйво.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.10.2024 15:46