Олександр Сирський. Фото з Telegram

Сирський повідомив про масштабні зміни у війську та пояснив, чому вони потрібні

У Збройних силах триває оптимізація військових організаційних структур, які безпосередньо беруть участь у відбитті широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації. Такі заходи сприятимуть налагодженню процесу ротацій особового складу бойових бригад.

Про це у Facebook повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За словами генерала, за десять років війни тимчасові органи військового управління та райони відповідальності угруповань військ формувалися і змінювалися відповідно до оперативної обстановки та поточних викликів. 

"Наразі, враховуючи досвід бойових дій, здійснюються  організаційні заходи. Головна мета цих заходів — спростити та максимально підвищити якість та оперативність управління", — написав Сирський.

Головком наголосив, що деякі угруповання військ будуть переформатовані. Насамперед йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл. 

"Один з моїх пріоритетів — налагодження процесу ротацій особового складу бойових бригад. Зокрема, деякі військові частини беруть участь у відбитті збройної агресії російської федерації з перших днів повномасштабного вторгнення", — пояснив генерал Сирський.

Крім того, як зазначає головнокомандувач, важливо  приділяти більше уваги питанням відпочинку наших воїнів, доукомплектування озброєнням і військовою технікою та відновлення боєздатності бригад загалом. 

"Цей процес уже запущено і надалі він буде лише нарощуватися. Посилюємо оборонні спроможності, щоб й надалі нищити ворога та наближати перемогу", — додав Олександр Сирський.

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що бійці 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які боронили Авдіївку на Донеччині, йдуть на ротацію. Це перший відпочинок захисників із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 19:49