Фото: Олександр Сирський\Telegram

Сирський про результати саміту НАТО: "Маємо чіткі зобов'язання країн-партнерів"

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прокоментував результати 75 саміту Північноатлантичного альянсу, який відбувся у Вашингтоні 9-11 липня.

У своєму Telegram-каналі він розповів, що на сьогодні для України особливо важлива підтримка летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони, стійким і безперебійним постачанням ракет та боєприпасів. 

"Маємо чіткі зобов'язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ щодо підтримки України під назвою "Український компакт". Потужний колективний договір став черговим елементом "мосту" України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції. Військову компоненту практичного співробітництва з Альянсом буде суттєво посилено", — зауважив Сирський.

Він також наголосив, що наразі триває дипломатична робота щодо консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства у НАТО.

"Вдячні союзникам за чітку позицію з засудження Росії й тих, хто допомагає терористичній країні вести війну",— резюмував Сирський.

Нагадаємо, на полях Вашингтонського саміту НАТО був підписаний договір Ukraine Compact, який ініціювали лідери 20 країн-членів Європейського Союзу. Він буде спрямований на підтримку нагальних потреб України, розбудову української армії та допомогу Києву у разі наступного нападу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 19:57