Фото: соцмережі

Ситуація на Херсонщині: останні дані від МВС щодо підтоплень та кількості евакуйованих

Внаслідок підриву Каховської ГЕС підтоплено 29 населених пунктів, із них 19 — на підконтрольній Україні території, а 10 — під тимчасовою окупацією. 

Про це повідомила прес-служба МВС.

"Евакуйовано понад 1560 людей. За ніч вода в Херсоні піднялась на 1 метр, очікується, що вона продовжить прибувати і впродовж дня", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у регіоні працюють майже 1600 рятувальників та правоохоронців і майже 300 одиниць спецтехніки. В разі необхідності буде збільшена кількість пунктів надання допомоги.

"Доручив провести роботу щодо оцінки екологічної загрози. Маємо розуміти, що зі сміттєзвалищами, із кладовищами, складами добрив, із мінною безпекою. І зробити все, щоби наші люди відчували, що є влада і є допомога", — зауважив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Нагадаємо, багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. 

Нещодавно в мережу потрапило відео, як люди на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області благають про допомогу. На кадрах із дрона видно, як жінка із дітьми сидить на даху затопленого будинку. 

Херсонці із мікрорайону Корабел уночі чекали на рятувальників і волонтерів на дахах будинків та автівок. Місцеві жителі зізнаються, що не очікували того, що вода почне підступати настільки швидко. Нині евакуація людей триває. 

Додамо, рівень води у Херсоні внаслідок підриву Каховської ГЕС на ранок середи, 7 червня, становив 5,29 метра. Фактично, за останні 29 годин рівень води піднявся на п'ять метрів. Від моменту підриву з Каховського водосховища вийшла лише одна четверта частина об'єму води, тож вода ще довго буде прибувати. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 15:26