Фото: nta.ua

Ситуація на кордоні з Румунією: що змінилося

Станом на п'ятницю, 19 січня, на кордоні з Румунією заблоковано три напрямки. Водночас в пункті пропуску "Красноїльськ", що напроти румунського пропуску "Вікову-де-Сус", перетнути кордон можна тільки порожнім вантажним транспортним засобам.

Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Зокрема, він зазначив, що наразі на кордоні з Румунією заблоковано три напрямки.

"Від 15 числа це напрямок пункту пропуску "Порубне". В подальшому напрямок пункту пропуску "Красноїльськ". І від учора третій напрямок, який був заблокований, це пункт пропуску "Дякове", зауважив речник.

Водночас він нагадав, що у напрямку міжнародного автомобільного пункту пропуску "Красноїльськ–Вікову де Сус" перетинати кордон можуть лише порожні вантажівки, а по двох інших з вантажем.

"Ускладненість руху призвела до того, що вантажопотік значно впав. Але, на щастя, від учора практично ми відмічаємо, що румунська сторона по напрямку пункту пропуску "Порубне" все ж таки пропускає вантажні транспортні засоби в бік України", зазначив речник.

За словами Демченка, черга на території Румунії в бік України у напрямку "Порубного" становить близько 400 вантажівок. Втім, за поточної інтенсивності руху, "водіям не доведеться довгий час перебувати в чергах".

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 18 січня, румунська сторона поінформувала, що перед міжнародним пунктом пропуску "Халмеу-Дякове" фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів. Терміни проведення блокування наразі не відомі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.01.2024 12:56