Фото: nta.ua

Румунські фермери продовжать протести: перемовини з урядом провалились

Румунські фермери та перевізники продовжать протести й блокування вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Таке рішення вони ухвалили після безрезультатних переговорів із Міністерством фінансів своєї країни, які тривали близько чотирьох годин.

Про це інформує румунське видання Digi24.

Перевізники та фермери, чекаючи на результати переговорів з чиновниками, заявили журналістам, що їм стає все важче працювати й навіть змушені закривати бізнес. Зрештою представники від фермерів й перевізників вийшли з будівлі міністерства із заявою, що згоди не було досягнуто.

"Через угоди, укладені Румунією з Європейською комісією, не було знайдено рішень щодо скорочення бюджетних витрат у всіх сферах. Підсумовуючи, наш протест триватиме нескінченно довго, поки ця влада не зрозуміє свою неспроможність керувати країною", — повідомив представник фермерів Денуц Андруш.

Блокування румунськими фермерами кордону з Україною: що відомо

Страйки у Румунії тривають із 10 січня. У них беруть участь не лише фермери, а й перевізники. Стихійні блокування розпочали останні, зокрема, через зміни умов обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласника (RCA). Зараз вони разом із фермерами ускладнюють проїзд з Бухаресту до інших міст країни, а також на прикордонних пунктах з Молдовою, Болгарією, а тепер ще й з Україною. 

Вже 13 січня румунські фермери протягом шістьох годин блокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет", що навпроти українського "Порубне". Ввечері протести припинилися.

Однак вже 14 січня на території Румунії фермери знову почали блокувати рух вантажівок через "Сірет".

Раніше мітингувальники скаржилися на ціни на пальне, висловлювали невдоволення оподаткуванням, вимагали покращити кредитування сільського господарства та припинити завезення зерна з України.

Нагадаємо, влада польської Медики 11 січня не видала перевізникам дозвіл на страйк. Страйкарі збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" з 15 січня по 15 березня. Однак офіційного дозволу на це не отримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.01.2024 02:26