Фото ілюстративне. Джерело: польські ЗМІ

У Польщі на одному з пунктів пропуску місцева влада заборонила блокування кордону на місяць (документ)

Влада польської Медики не видала перевізникам дозвіл на страйк. Страйкарі збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" з 15 січня по 15 березня. Однак офіційного дозволу на це не отримали.

Про це повідомив польський політик з ультраправої партії Ruch Narodowy Рафал Меклер, який представляє страйкарів.

"Ось і відповідь", — написав він у соцмережах і виклав фото офіційного листа від війта гміни Медика Марека Івасечка. У документі вказано, що до нього додається "рішення про заборону зборів".

Заборона влади Медики на блокування кордону. Джерело: соцмережі Рафала Меклера

Заборона влади Медики на блокування кордону. Джерело: соцмережі Рафала Меклера

Оскільки фермери вже припинили свій страйк на цьому контрольно-пропускному пункті, то він наразі залишиться відкритим для фур.

Перед цим перевізники на чолі з ультраправим Меклером подали заяву про проведення страйку в Медиці з 15 січня до 15 березня. Але муніципалітет у своїй відмові послався на неможливість забезпечити охороною самих протестувальників. Тепер перевізники планують подати апеляцію до районного суду у Перемишлі.

Раніше фермери, які приєдналися до страйків перевізників, досягнули угоди з центральною владою Польщі та зупинили свою блокаду прикордонного переходу в Медиці. Заблокованими залишаються три з чотирьох вантажних пунктів пропуску на кордоні України та Польщі:

  • "Рава-Руська — Гребенне";
  • "Краківець — Корчова";
  • "Ягодин — Дорогуськ".

Через блокаду на кордоні вишиковуються багатокілометрові черги. Водії змушені чекати на перетин кордону від декількох днів до тижнів, проводячи весь цей час у вантажівках. Зараз, коли вночі температура опускається до -20, це особливо небезпечно.

Нагадаємо, раніше польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску "Медика — Шегині". Тож від суботи, 6 січня, рух вантажівок на цьому напрямку відновлено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.01.2024 20:55