Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Польський уряд домовився з фермерами про припинення блокування кордону

У суботу, 6 січня, уряд Польщі домовився з фермерами, яку блокують дорогу для руху фур поблизу пункту пропуску "Медика — Шегині". Вони погодилися призупинити протест у цьому місці на невизначений термін.

Про це повідомили польські інформаційні агенції. Про підписання угоди між міністром сільського господарства та розвитку села Польщі Чеславом Секерським і лідером організації аграріїв "Обмануте село" Романом Кондровим повідомила під час брифінгу в Жешуві у суботу воєвода Підкарпатського воєводства Тереса Кубас-Гул.

“З моменту підписання угоди протест на пункті пропуску в Медиці призупинений на період, необхідний для проведення юридичних змін, нотифікації і період, необхідний для реалізації додаткових змін", — йдеться в угоді між сторонами.

Міністр погодився на реалізацію усіх вимог фермерів. Польські фермери вимагали отримання дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження цього року сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та продовження можливості отримання позик для забезпечення ліквідності.

Міністр Секерський і його заступник Міхал Колодзєйчак до цього неодноразово заявляли, що міністерство погоджується на виконання всіх вимог фермерів.

Нагадаємо, 3 січня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що переконуватиме перевізників не блокувати кордон з Україною. Таку заяву він зробив на прес-конференції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.01.2024 20:17