Фото ілюстративне зі соцмереж

Держприкордонслужба повідомила про відновлення руху вантажівок на одному з пунктів пропуску кордону з Польщею

Польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску "Медика — Шегині". Тож від суботи, 6 січня, рух вантажівок на цьому напрямку відновлено.

Таку інформацію підтвердила Державна прикордонна служба України.

Українські прикордонники зазначили, що отримали інформацію від Прикордонної варти Республіки Польща о 21:00 про те, що завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Медика — Шегині".

"Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі. На теперішній момент час на вʼїзд в Україну перед пунктом пропуску "Медика — Шегині" очікують 650 вантажівок", — наголосили у ДПСУ.

Прикордонники попросили водіїв і перевізників врахувати цю інформацію.

Інфографіка: Держприкордонслужба

Інфографіка: Держприкордонслужба

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Польщі домовився з фермерами, яку блокують дорогу для руху фур поблизу пункту пропуску "Медика — Шегині". Вони погодилися призупинити протест у цьому місці на невизначений термін.

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський і лідер організації аграріїв «Обмануте село» Роман Кондров підписали відповідну угоду. Міністр погодився на реалізацію усіх вимог фермерів. Польські фермери вимагали отримання дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження цього року сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та продовження можливості отримання позик для забезпечення ліквідності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.01.2024 22:41