Фото: nta.ua

Румунські фермери знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет"

У неділю, 14 січня, румунські фермери нову заблокували пункт пропуску "Сірет" на кордоні з Україною.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Близько 14:00 від представників прикордонної поліції Румунії отримано інформацію про поновлення блокування румунськими фермерами та аграріями руху вантажних транспортних засобів у напрямку пункту пропуску "Сірет", що знаходиться навпроти українського пункту пропуску "Порубне", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники наголосили, що оформлення всіх видів транспортних засобів, а також пішоходів на виїзд з України здійснюється за встановленим порядком. 

Нагадаємо, 13 січня румунські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Причини блокування невідомо. На виїзд з України в той час в "Є-черзі" було зареєстровано 825 автомобілів. Водночас пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснювався в звичайному режимі. Загалом блокування руху вантажівок на КПП "Сірет" тривало шість годин.

Додамо, влада польської Медики 11 січня не видала перевізникам дозвіл на страйк. Страйкарі збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" з 15 січня по 15 березня. Однак офіційного дозволу на це не отримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.01.2024 15:10