Фото: dsnews.ua

Рух вантажівок через румунський пункт пропуску "Сірет" відновлено, — ДПСУ

Ввечері 13 січня рух вантажівок через румунський пункт пропуску "Сірет", що навпроти українського КПП "Порубне", розблоковано.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Блокування руху вантажних автомобілів через пункт пропуску "Порубне-Сірет" на території Румунії припинено", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропуск вантажних та легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється встановленим порядком.

Зауважимо, 13 січня румунські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Причини блокування невідомо. На виїзд з України в той час в "Є-черзі" було зареєстровано 825 автомобілів. Водночас пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснювався в звичайному режимі.

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 13 січня, польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Рух вантажівок і надалі ускладнений.

Додамо, влада польської Медики 11 січня не видала перевізникам дозвіл на страйк. Страйкарі збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" з 15 січня по 15 березня. Однак офіційного дозволу на це не отримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.01.2024 23:20