Фото ілюстративне. Джерело: польські ЗМІ

Блокування кордону польськими перевізниками триває: прикордонники розповіли, скільки вантажівок у черзі

Станом на ранок суботи, 13 січня, польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Рух вантажівок і надалі ускладнений.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ягодин", "Рава-Руська", "Краківець" — ці три напрямки продовжують блокувати. Блокувальні дії вчиняють на певній віддаленості від польських пунктів пропуску. Ускладнюється рух для вантажівок", – зазначив він.

Демченко додав, що для інших категорій транспорту страйкарі рух не блокують. Станом на ранок, за інформацією від польських колег, в чергах на території Польщі в бік України перебуває близько 850 вантажних транспортних засобів. Найменше навпроти пункту пропуску "Ягодин" — приблизно 170 вантажівок, решта — "Рава-Руська" і "Краківець".

За його словами, активніший рух вантажівок прикордонники фіксують на пункті пропуску "Краківець", найменший — у напрямку пункту "Ягодин".

"Хоча це найбільший інфраструктурний об'єкт, пункт пропуску "Ягодин" за добу може пропускати 1200-1400 вантажівок в обидва боки. Натомість в середньому тут пропускають за добу 100-150 вантажівок", — зауважив Демченко.

Він також зазначив, що після розблокування пункту пропуску "Шегині" інтенсивність руху спостерігається на тому ж рівні, який був і до блокади.

"Але на цьому напрямку в бік України найбільша черга станом на сьогодні. Станом на ранок це приблизно 1 200 вантажівок", — підсумував речник ДПСУ.

Нагадаємо, що влада польської Медики 11 січня не видала перевізникам дозвіл на страйк. Страйкарі збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" з 15 січня по 15 березня. Однак офіційного дозволу на це не отримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.01.2024 10:18