Фото: Офіс президента

Ситуація на польському кордоні вийшла за межі економіки й моралі, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні ситуація на польському-українському кордоні вже вийшла за межі економіки й моралі.

У своєму відеозверненні гарант зазначив, що наразі необхідно знайти рішення цієї ситуації.

"Просто неможливо пояснити, як складнощі країни, що стікає кров’ю, можна використовувати у внутрішній політичній боротьбі. Втім, ми пройдемо й це", — наголосив Зеленський.

Очільник держави запевнив, що "Україна здатна вистояти, досягне своїх цілей і переможе російський терор".

Як відомо, з листопада 2023 року польські перевізники та фермери блокують український кордон. У січні вдалося тимчасово розблокувати кордон, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. До того ж нещодавно у ході протестів поляки на кордоні почали висипати українське зерно. Зокрема, 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ" утретє пошкодили вагони з українською агропродукцією. Зокрема, вантажні вагони з бобами.

Також у ніч на 25 лютого в Польщі на станції Котомеж також була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Нагадаємо, 28 лютого Україна та Польща провели переговори щодо розблокування кордону. Зустріч тривала чотири години, але тему тимчасового закриття кордону не порушували.

Водночас глава польського уряду Дональд Туск заявляв, що Україна та Польща ведуть переговори щодо закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. Це буде тимчасове рішення і "болюче" для обох сторін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.03.2024 23:39