Джо Байден. Джерело: Facebook

Скандал із секретними документами: Байден виступив з незапланованим зверненням

Президент США Джо Байден у ніч на 9 лютого виступив із незапланованим зверненням до американців. Він, зокрема, відреагував на рішення спеціального прокурора щодо зберігання секретних документів.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на заяву Байдена.

У своєму виступі президент США прокоментував рішення спеціального прокурора не висувати йому звинувачення у неправильному поводженні з секретними документами. До цього прокурор назвав Байдена "літнім чоловіком з поганою памʼяттю", який навмисно зберігав і розкривав секретні матеріали.

Своєю чергою Джозеф Байден наголосив, що попри вік (йому 81 рік, — ред.) він почувається добре.

"З моєю пам’яттю все добре", — сказав глава Білого дому.

Американський лідер також розкритикував журналістів за те, що вони висловили занепокоєння виборців щодо його віку та гостроти розуму.

Байден, відповідаючи на запитання, чому йому потрібно бути кандидатом від Демократичної партії, заявив, що він є найбільш кваліфікованою людиною в цій країні, щоб бути президентом Сполучених Штатів і "завершити роботу, яку розпочав".

Чинний президент США також заперечив, що навмисно зберігав секретні матеріали, хоч у звіті спеціального прокурора вказується протилежне.

"Наше розслідування виявило докази того, що президент Байден навмисно зберігав і розкривав секретні матеріали після свого віцепрезидентства, коли він був приватною особою", — йдеться у звіті прокурора.

Водночас спецпрокурор не став висувати звинувачень президентові в цій справі, адже, за формулюваннями Гура, Байден є літньою людиною "з поганою пам’яттю".

Нагадаємо, Джо Байден перерахував вісім основних досягнень своєї адміністрації за 2023 рік. Серед них — і допомога Україні. Про неї він згадав у розділі "Зміцнення демократії у країні та за кордоном".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.02.2024 06:23