Скріншот із відео

Скандал на відкритті Олімпіади в Парижі: трансгендери обурили мережу пародією на "Таємну вечерю"

У суботу, 28 липня, у Парижі відбулася церемонія відкриття Олімпіади-2024. "Родзинкою" шоу сталася пародія трансгендерів на роботу да Вінчі "Таємна вечеря", яка миттю обурила мережу та викликала бурю хейту.

Що відомо про номер

Під час виступу 13 акторів сиділи за довгим столом, а в центрі стояла жінка з великим срібним головним убором, що нагадував німб, як на зображеннях Ісуса. Потім на сцені відбувався імпровізований показ мод, який супроводжувався танцями. Пізніше на сцені з’явилася масивна таця, на якій лежав згорнутий калачиком чоловік, пофарбований у блискучий блакитний колір.

Організатори заявили, що перформанс був "інтерпретацією грецького бога Діоніса", який мав "показати нам абсурдність насильства між людьми".

Реакція мережі

Вкрай негативно на дійство відреагувала депутатка Європарламенту від партії Ле Пен Маріон Марешаль. Вона заявила, що ця пародія образила християн з усього світу.

"Усім християнам світу, які дивляться церемонію Олімпіади і відчувають себе ображеними цією пародією на "Таємну Вечерю", знайте, що це говорить не Франція, а ліва меншість, готова на будь-яку провокацію", — написала вона.

Також не до душі такий перформанс прийшовся й американському мільярдеру Ілону Маску. Він назвав це "крайнім проявом неповаги до християн".

Своєю реакцією на виступ трансгендерів поділився й український науковець та економіст Роман Шеремета. Він наголосив, що після такого дійства бойкотуватиме Олімпіаду-2024.

"Знущання над Христом на церемонії відкриття Олімпійських ігор — це просто зло. Я вже обрав бойкотувати Олімпіаду через участь російських спортсменів, але якщо чесно, то я не впевнений, що за таку Європу варто взагалі боротися", — заявив Шеремета.

Як відомо, в середу та четвер, 24 та 25 липня, розпочалися перші олімпійські турніри з футболу, гандболу, регбі-7, відбулася кваліфікація у стрільбі з лука. 

Нагадаємо, що 24 липня президент Володимир Зеленський зустрівся у відеоформаті зі спортсменами, які представлятимуть нашу країну на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх у Парижі, та їхніми тренерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 28.07.2024 11:33