Фото: скріншот

Скандал в Одесі: люди у формі заламали та повалили на тротуар чоловіка (відео)

В Одесі стався черговий скандал із військовослужбовцями. Троє чоловіків у формі силоміць намагалися затримати перехожого.

Відповідне відео пошили місцеві пабліки.

За попередніми даними, інцидент стався поблизу ринку "Привоз". Троє чоловіків по серед вулиці заламали перехожого та завалили на тротуар. Чоловік пручався та вимагав його відпусти.

У коментарі "Суспільному" начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк повідомила, що їм вже відомо про події. Наразі встановлюються особи всіх хто зафіксований на відео і є учасниками скандалу.

"Ми кожного дня інструктуємо підрозділи, які виходять з рейдами в таку роботу. Але, на жаль, людський фактор є людський фактор. Ми зараз розбираємося, що це таке, хто на цьому відео і чи дійсно це так, як є. Тому що у більшості випадків дійсно є некоректна поведінка персоналу, але все ж таки вона подається з додатковим присмаком коментарів, які не відповідають дійсності", — зазначила Наталя Гуменюк.

Проте, Гуменюк зауважила, що попри те, що у мережі є вже чимало відео свавільства військових щодо цивільних, але не на всіх роликах зафільмовані сам співробітники територіальних центрів комплектування й не скрізь зображені заходи мобілізації. Відео, які подані як мобілізаційні, за її словами, насправді можуть зображувати, наприклад, затримання злочинця або втручання поліції для вирішення побутового конфлікту. 

"У випадку, якщо виявляються факти неправомірної поведінки нашого персоналу військового до людей, проводиться робота, службова перевірка і навіть вибачення цих людей перед особою, до якої була застосована некоректна поведінка. Але дуже багато випадків, які викривлені й відео подані вирізаними", — повідомила очільниця прес-центру.

За її словами, випадки, коли працівники військкомату перепрошували за "надто емоційну поведінку" перед людьми, були й в Одесі. Також Наталя Гуменюк зазначила, що персоналу, який залучений до заходів мобілізації, наразі багато, їх навчають працювати з людьми, однак не всі одразу на це реагують.

Нагадаємо, це вже не перший інцидент із людьми у формі в Одесі. Так, 23 січня у мережі з'явилося відео, як працівники одеського військкомату під час вручення повістки затримують чоловіка та силою садять його у машину. У центрі комплектування призначили службову перевірку та визнали "некоректну поведінку" військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.02.2023 14:56