Фото: "Укрзалізниця"

Новий скандал в "Укрзалізниці": чоловік придбав квиток у жіноче купе (відео)

"Укрзалізниця" знову опинилася в епіцентрі скандалу. Цього разу конфлікт відбувся у спеціальному жіночому купе, яке нещодавно запустила компанія.

Зокрема, у мережі одна з пасажирок Ольга Сергієнко розповіла, що чоловік придбав квиток у купе, яке призначене лише для жінок та намагався зайняти своє місце і подорожувати разом із ними. Натомість ще більше пасажирів обурила реакція провідниці, яка проігнорувала інцидент і сказала, що чоловік може продовжувати поїздку у купе для жінок.

Інцидент стався 4 серпня 2024 року у поїзді 005 Запоріжжя 1 – Ясіня. За словами пасажирки чоловік зайшов до купе на станції у Дніпрі. Пасажирки відразу ж звернулися до провідниці з вимогою розібратися в ситуації. Проте провідниця стала на бік чоловіка наголосивши, що він офіційно придбав квиток саме у це купе, а отже вона не може його вигнати.

"А в нього квиток проданий. Ви розумієте? Я ж його не привела сюди. А чому він не може їхати? З якої пори вже не можна їхати?" — заявила провідниця.

Своєю чергою чоловік теж наголошував на тому, що він має право їхати у жіночому купе, а ті хто х цим не згодні можуть зійти з поїзда. Після таких заяви обурені пасажирки звернулися на гарячу лінію "Укрзалізниці". Після розгляду скарги, чоловіка висадили з поїзда на одній з наступних станцій.

Реакція "Укрзалізниці"

У коментарях під дописом пасажирки прес-служба УЗ пояснила, що застосунок, де здійснюються продажі квитків до жіночих купе, видає чітке попередження, що це місця для жінок. Проте у цьому випадку пасажир свідомо проігнорував цю вимогу, а отже мав бути не допущений до перевезень у цьому вагоні. Наразі компанії проводить службове розслідування у зв'язку з інцидентом.

"Такі випадки рідкісні, але трапляються як виключення. Задачею наших провідників у таких випадках є знайти альтернативне місце для чоловіка в іншому вагоні, коректність дій бригади наразі оцінюється внутрішнім розслідуванням, але вже зараз можемо констатувати, що за всіма протоколами ситуацію потрібно було вирішити до посадки, а не після. Жіночі купе створені для безпеки і комфорту жінок, і залізниця просить з повагою ставитися до наявних правил", — зауважили в УЗ.

Нагадаємо, раніше у нічному експресі, який прямував маршрутом "Запоріжжя — Ужгород", від спеки померла людина. Пасажир перебував у вагоні, який не був облаштований кондиціонером.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.08.2024 16:50