Фото: armyinform.com.ua

Скільки часу дійсний висновок ВЛК: пояснення Міноборони

Висновки військово-лікарської комісії (ВЛК) для військовозобов’язаних громадян України наразі дійсні п’ять років. Проте у будь-який момент можуть внести зміни до законодавства. 

Про це повідомив речник Міністерства оборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу "Київ24".

"На цей час діє норма, коли ВЛК дійсне протягом п'яти років", — пояснив він.

Проте речник Міноборони заявив, що через воєнний стан, імовірно, можуть бути внесені зміни, за якими "кожний рік треба буде проходити ВЛК".

 "Але знову ж таке, не хочеться говорити про те, що може бути, тому що чуток, проектів, ідей дуже багато. Поки вони не є, скажімо так, юридично зафіксованими, то це вже може стати приводом для спекуляцій в інформаційному полі. Не хочеться їх множити", — підкреслив Лазуткін.

Також посадовець наголосив, що всі українці, які за рішенням ВЛК були визнані обмежено придатними, мають повторно пройти обстеження. 

Варто зауважити, що оновити свої дані військовозобов'язані можуть у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через електронний кабінет, завантаживши додаток "Резерв+". Закон про мобілізацію визначає, що на це є 60 днів.

Нагадаємо, що в суботу, 18 травня, в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 17:07