Колаж зі соцмережі

Скільки коштів надійде у бюджет завдяки економічному бронюванню: відповідь нардепа

Після впровадження економічного бронювання Україна зможе забезпечити додаткову мобілізацію близько 500 тисяч людей. Наразі національний бюджет відчуває гостру нестачу коштів. 

Таку заяву в ефірі "Новини.Live" зробив народний депутат Вадим Галайчук.

За його словами, суть економічного бронювання дасть можливість залучати до державного бюджету щомісяця близько 40-45 мільярдів доларів. Галайчук підкреслив, що ці додаткові грошові вливання дозволять фінансувати Збройні сили в умовах гострого дефіциту бюджету.

"Тобто це суттєво підтримає як і фінансування армії загалом, так і в принципі стимулювання питання мобілізації та забезпечення мобілізованих усім необхідним, що теж є критично важливим для ефективності цієї мобілізації", — додав Вадим Галайчук.

Раніше голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявив, що в Україні точно запровадять економічне бронювання.

Зауважимо, раніше спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що економічне бронювання від військової служби не спрацювало ще в жодній країні світу. 

Нагадаємо, раніше український уряд автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації для деяких громадян. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 13.06.2024 16:45