Фото: соцмережі

Якою буде ціна на природний газ у листопаді (інфографіка)

У листопаді 2023 року ціна на газ коливатиметься від 7,70 до 9,99 гривні за кубічний метр блакитного палива. Тариф залежатиме від компанії, яка обслуговує окремого побутового споживача.

За даними моніторингу "ГазПравди", станом на 27 жовтня свої річні пропозиції на останній місяць осені оприлюднили 12 постачальників.

У порівнянні з попередніми місяцями ціни на блакитне паливо знову не зміняться. Залежно від компанії, вартість кубометра газу в листопаді коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн. При цьому в семи постачальників ціна кубометра нижча за вісім гривень, ще в п'яти — вища.

Варто відзначити, що переважна більшість (близько 98%) українських побутових споживачів газу нині є клієнтами Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Це 12,4 мільйона українських домогосподарств, що купують паливо за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр.

Інфографіка gazpravda

Чинні річні тарифні пропозиції діють до 1 травня 2024 року включно. Тобто до кінця опалювального сезону газ точно не подорожчає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.11.2023 12:58