Фото: Віталій Кіндратів. Джерело – nipo.gov.ua

Скільки людей можливо забронювати для забезпечення військових потреб: заява Мінекономіки

Для забезпечення потреб армії можливо забронювати близько 1,2 мільйона людей. Наразі заброньовано близько 800 тисяч осіб, що сворює певний запас у цьому напрямку.

Таку заяву зробив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів, повідомляє Forbes Ukraine.

Він наголосив, що скористатися електронним бронюванням можуть підприємства, компанії та організації, які вже отримали статус критично важливих для функціонування економіки. 

"Критерії таких підприємств визначені у Постанові №76. За цією процедурою бронюють до 50% осіб, які підлягають мобілізації", — йдеться у заяві Кіндратіва.

За словами посадовця, забронювати 100% працівників можуть компанії, які критично важливі для забезпечення потреб Збройних сил України та інших військових підприємств, компанії паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, а також підприємства, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд або реалізують проєкти міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Раніше повідомлялось, що у застосунку "Дія" запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Відсьогодні керівники компаній, які є критично важливими для економіки, зможуть скористатися послугою, не виходячи з дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 18.07.2024 20:57