Фото: Національна поліція України

Скільки людей постраждало внаслідок сьогоднішнього обстрілу РФ: у поліції оприлюднили цифри

Внаслідок нічного масованого обстрілу України 22 березня п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури.

Про це у Facebook повідомила Національна поліція. У відомстві наголосили, що поліціянти продовжують працювати на місцях ворожих атак.

"Сьогодні з ночі та до ранку російські терористи завдали ударів по Україні ракетами та БПЛА. Станом на 15:00 у Хмельницькій області загинули двоє людей, ще восьмеро травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів", — йдеться у дописі Нацполіції.

Правоохоронці також повідомили, що троє мирних жителів, серед яких дев'ятирічна дівчинка, загинули, та ще 15 постраждали у Запорізькій області. Серед поранених — поліціянт.

Також, за даними поліції, двоє людей зазнали поранень від російських обстрілів в Івано-Франківській, одна — у Харківській області.

"Внаслідок атак армії загарбників Харків тимчасово залишився без світла, частково відсутнє електропостачання у Хмельницькому", — написали поліціянти.

На Івано-Франківщині, за інформацією Нацполіції, у результаті російських обстрілів без світла тимчасово залишилась міська лікарня та сотні помешкань людей. Дорожній рух регулюють патрульні поліціянти та сповіщатимуть місцеве населення через гучномовці про повітряну тривогу. У разі відсутності електропостачання громадяни можуть звернутись за допомогою до найближчих відділів поліції.

"За усіма фактами воєнних злочинів РФ розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни. На місцях ворожих обстрілів продовжують працювати поліціянти, рятувальники та медики. Триває ліквідація наслідків", — додали правоохоронці у Facebook.

Обстріл Запоріжжя 22 березня: що відомо

У п'ятницю, 22 березня, з 04:00 ворог почав завдавати удари по нашій цивільній інфраструктурі в місті Запоріжжі та Запорізькій області. Загалом пролунало понад 20 вибухів.

Найбільших руйнувань зазнали три локації:

  • сім приватних будинків зруйновано та десятки пошкоджено внаслідок двох ракетних ударів по приватному сектору;
  • два під’їзди та десятки квартир пошкоджено від ракетного удару поблизу багатоповерхівки;
  • зупинено рух транспорту греблею ДніпроГЕС, перебоїв з електропостачанням немає.

Як відомо, сьогодні зранку російські ракети знову атакували численні об’єкти в Україні, в тому числі й енергетики. Є влучання і по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Нагадаємо, цієї ночі рашисти також масовано вдарили по Харкову — окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла.

Також внаслідок російської атаки по Запоріжжю у ніч на п'ятницю, 22 березня, загинуло троє людей. Серед жертв — восьмирічна дівчинка та її батько.

Своєю чергою глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що усі причетні до масштабної нічної атаки Росії на інфраструктуру України будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 17:07