Фото ілюстративне. Джерело: censor

Скільки населених пунктів залишаються знеструмленими в Україні: подробиці від "Укренерго"

Через негоду в Україні залишаються знеструмленими 559 населених пунктів у десяти областях. Така ситуація триває через бойові дії, негоду та зі них причин.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"За минулу добу "Укренерго" заживило дві високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, їх пошкодила негода. Також включили в роботу ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності живлення в регіоні. Ще одна високовольтна повітряна лінія 330 кВ, що вимикалася з технічних причин, повернута в роботу в східному регіоні", — йдеться в повідомленні.

Енергетики уточнили, що загалом через негоду залишалися знеструмленими на ранок вівторка, 28 листопада, 559 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях.

"Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській і Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — підсумували в "Укренерго".

Нагадаємо, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і Секретаріат енергетичної спільноти підписали угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму 25 мільйонів доларів. Це перший внесок уряду США до цього фонду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.11.2023 13:14