Фото: Facebook-сторінка Володимира Кудрицького

Німеччина виділила кошти на ремонт енергомереж України

Німеччина надає 300 мільйонів євро на допомогу Україні в енергетичному секторі. Їх спрямують на ремонт електромереж.

Про це повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

"Ґрунтуючись на нашому довготривалому партнерстві, Німеччина надає "Укренерго" понад 300 мільйонів євро на ремонт та модернізацію енергомережі", — зазначив він.

За словами Єгера, "Укренерго" є одним з основних бенефіціарів внеску Берліна в розмірі 200 мільйонів євро до Фонду енергетичної підтримки України.

"Німеччина вже виділила понад 625 мільйонів євро на підтримку енергосистеми. Ще більше — в процесі підготовки. Окрім вкрай необхідної допомоги на ремонт, ми збільшуємо нашу підтримку розвитку децентралізованої енергетики", — резюмував Єгер.

Водночас голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що уряд Німеччини через банк KfW виділив 24 мільйони євро гранту для компанії.

"Уряд Німеччини через банк KfW виділив 24 мільйони євро гранту, а також ще 0,5 мільйона євро для посилення стійкості української енергосистеми", — йдеться у дописі Кудрицького.

Ці кошти будуть спрямовані на посилення технічних зв’язків України з енергосистемою континентальної Європи, відновлення високовольтних об’єктів в західному регіоні та побудову їхнього захисту. Підписання всіх необхідних угод очікується у найближчі тижні.

"Німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Herz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій "Укренерго". Ми вдячні нашим німецьким колегам за постійну підтримку української енергосистеми та нашої компанії", — написав Кудрицький.

Нагадаємо, 22 листопада в енергосистемі України фіксували дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим у НЕК "Укренерго" закликали громадян економити світло, особливо у вечірні години.

Додамо, заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук раніше заявляла, що, попри погодні умови, в Україні наразі не планують застосовувати графіки відключення світла. Енергетики готові до холодної зими та повністю контролюють ситуацію в енергосистемі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.11.2023 19:59