Фото: Pixabay

Військова підтримка України від США: у Конгресі зробили нову заяву

Голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер заявив, що Америці буде важко ухвалити до кінця року допомогу Україні та Ізраїлю через розбіжності у питанні прикордонної політики.

Про це повідомляє Bloomberg. Тернер прогнозує, що "Конгрес вимагатиме внесення змін до законів, щоб гарантувати, що кордон повернеться до попереднього стану".

За його словами, це може передбачати обмеження в'їзду шукачів притулку через мексиканський кордон та інші заходи для його захисту.

Американський посадовець також наголосив, що після того, як президент Джо Байден підписав тимчасовий законопроект, що продовжує фінансування уряду США до початку наступного року, республіканці в Конгресі США прагнуть пов'язати схвалення іноземної військової допомоги з посиленням прикордонної політики.

"Я думаю, що буде дуже важко домогтися цього до кінця року, і наразі перешкодою є політика Білого дому щодо південного кордону", — сказав Тернер.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що нова допомога Україні від Сполучених Штатів Америки може бути відкладена до середини грудня або навіть на довший термін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.11.2023 23:46