Фото: Flickr

Скільки повітряних цілей знищено в Україні від початку війни: дані військових

Від початку повномасштабного вторгнення Росії українські військові знищили понад три тисячі ворожих повітряних цілей. Зокрема, було ліквідовано 350 літаків і вертольотів та понад дві тисячі безпілотників.

Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенанта Микола Олещук.

"Повітряні сили знищили понад три тисячі повітряних цілей ворога — 350 літаків та вертольотів, 1 200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад дві тисячі безпілотників і 13 "неімєющіх аналогов" "Кинджалів", — розповів Олещук.

Також, за його словами, попри перевагу росіян у повітрі на окупованих територіях, українські льотчики все ж змогли здійснити понад 14 тисяч бойових вильотів.

На сьогодні понад 3 200 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, а 40 із них отримали звання Героя України.

Нагадаємо, у ніч на 6 серпня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Більшість повітряних цілей знешкоджено протиповітряною обороною. Зокрема, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною вдалося знищити сім ударних БпЛА Shahed-136/131, п'ять із шести ракет "Калібр" та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 08:20