Фото: ілюстративне Джерело: Слово і діло

Скільки ракет і "шахедів" випустила Росія по Києву за рік: влада приголомшила цифрою

В агресора вистачає зброї, аби масовано атакувати українські міста. Лише за останній рік Російська Федерація запустила у напрямку столиці понад 300 крилатих ракет різного типу. 

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

За статистикою, лише за 12 останніх місяців рашисти запустили в напрямку столиці:

  • понад 300 крилатих ракет різного типу;
  • 14 балістичних ракет;
  • майже 400 ударних БпЛА типу Shahed.

Начальник КМВА Сергій Попко наголосив, що українським захисникам потрібно більше засобів протиповітряної оборони, бо у ворога вистачає зброї, аби масовано атакувати українські міста. За словами очільника КМВА, нарощування систем ППО — пріоритет і для Києва, і для решти міст України.

"Ми не відмовимося від будь-якого озброєння. Бо українські воїни протиповітряної оборони давно довели усьому світові, що здатні створювати, здавалося б, неможливе — ефективні системи ППО, де поєднуються новітні та старі зразки, радянські і натовські. Дайте нам зброю, а ми знайдемо їй ефективне застосування", — підкреслив він.

Фото: Telegram Сергій Попко

Також Попко додав, що Україна очікує підтримки від союзників та партнерів. 

"Кожен зенітно-ракетний комплекс, кожен Gepard чи кожен Piorun — це збережені життя і внесок у нашу перемогу", — додав начальник КМВА.

Нагадаємо, що в ніч на 23 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну "шахедами", керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Протиповітряна оборона спрацювала на відмінно, адже було знищено усі повітряні цілі ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 17:17