Фото: Facebook-сторінка Юрія Ігната

Скільки ракет випустила Росія по Україні від початку великої війни: дані Повітряних сил

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що війська країни-агресорки запустили понад 7500 ракет по Україні від початку повномасштабного вторгнення.

В ефірі телемарафону посадовець повідомив, що йдеться про авіаційні, зенітні С-300, крилаті та балістичні ракети.

"Ми маємо за повномасштабне вторгнення ракет (запущених, — ред.) усіх типів по Україні понад 7500. Це — авіаційні ракети, зенітні ракети С-300, крилаті ракети, балістичні", — сказав він.

Водночас речник Повітряних сил додав, що, попри потужну роботу протиповітряної оборони, збити всі ворожі ракети неможливо.

"Збивати ми почали Patriot лише у травні, і то на тій ділянці, там, де він є. Маємо розуміти, що збиваємо ми лише крилаті ракети або ж Х-59", — наголосив Ігнат.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що розпочинаючи з вересня 2022 року, російські окупанти випустили по Україні близько 3 800 дронів-камікадзе. Сили протиповітряної оборони "приземлили" тисячі ворожих безпілотників.

Також Ігнат попереджав, що Силам оборони невідомі плани російської армії на новорічну ніч. Проте українцям не варто ігнорувати повітряні тривоги та необхідно прислухатись до попереджень військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 16:16