Фото: Сили оборони Запорізького краю

Скільки росіян підтримують війну з Україною: опитування

Росіяни продовжують масово підтримувати війну з Україною. Соцопитування демонструють ріст підтримки громадянами РФ агресії проти нашої держави.

Відповідне опитування провів "Левада-центр".

Зазначається, що дві третини населення Росії вважає, що війна з Україною проходить успішно.

Якщо подивитися на дату станом на лютий 2023 року, то 77% підтримують "дії російських збройних сил в Україні" (рік тому — 68%), не підтримують — 17% (рік тому — 23%).

Росіяни підтримують війну в Україні

Росіяни, які чекають мирних переговорів, трохи більше, ніж прихильників продовження військових дій (50% проти 43%). Проте частка прихильників продовження плавно зростала з жовтня минулого року, у міру того, як відбувався шок від оголошення мобілізації, зазначають соціологи.

Для більшості респондентів найкращими умовами укладання мирної угоди між Росією та Україною є наступними: обмін військовополоненими (85%) та негайне припинення вогню (51%). Неприйнятними умовами опитані сприймають відмову від окупації Запорізької та Херсонської областей (як неприпустиме це сприймають 67%), Луганської та Донецької областей (71%). Також громадяни країни-агресорки не хочуть бачити Україну в НАТО (76%).

З листопада 2022 року дещо збільшилася частка росіян, які вважають, що "спецоперація" просувається успішно. Якщо наприкінці осені 2022 року так рахували 54%, то у лютому цього року — 63%. Близько чверті (24%) вважають, що "військова операція" просувається неуспішно.

Водночас 6% респондентів вважають, що майже всіх цілей "військової операції" досягнуто, 66% — що "якихось цілей досягнуто, якихось — ні", ще 18% вважають, що "майже ніяких цілей не досягнуто".

Зазначається, що опитування "Левада-центру" проведено з 21 по 28 лютого 2023 року серед 1626 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, навколо Бахмута тривають запеклі бої. Щоб покращити оборону міста, ЗСУ укріплюють цей район елітними підрозділами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2023 14:41