Фото: ДТЕК

Скільки ударів завдала Росія по енергетиці України з 2022 року: дані Міненерго

З жовтня 2022 року війська країни-агресорки завдала понад 1000 ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.

"З жовтня 2022 року ворогом завдано понад тисячу ударів по об’єктах цивільної енергетичної інфраструктури. Звісно, це впливає на стійкість роботи енергосистеми. Попри те, на сьогодні триває найбільша ремонтна кампанія. Фактично ми зосереджені на тому, щоб максимально відновити роботу тих енергетичних об’єктів, де можливо здійснити ремонти", — розповів він.

За словами посадовця, внаслідок рашистських обстрілів Україна втратила значну частину своїх енергетичних потужностей. 

До того ж заступник міністра енергетики прокоментував й інформацію українських розвідників про те, що Росія готується завдати ударів по ядерних об'єктах енергетичної інфраструктури України. Він наголосив, що відповідну інформацію розвідки вже передано партнерам та МАГАТЕ.

"Остання атака ворога 26 серпня показала, що ворог свідомо б'є по об'єктах, по підстанціях, від яких залежить робота атомних електростанцій", — додав він.

Нагадаємо, 21 вересня очільник Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що країна-агресорка Росія готує удари по відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 17:35