Фото: Офіс президента

Євросоюз виділить Україні додаткові кошти для підготовки до зими: названо суму

Україна отримає від Європейської комісії ще близько 160 мільйонів євро для підтримки енергетичної системи. Ця сума буде взята із надходжень від заморожених активів Російської Федерації.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній прес-конференції з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем у Брюсселі, пише "Укрінформ".

Фон дер Ляєн наголосила, що допомога в розмірі 160 мільйонів євро включає 60 мільйонів на гуманітарні потреби — притулки та обігрівачі, 100 мільйонів — на ремонтні роботи й відновлення. Згідно з наявною інформацією, ця сума буде взята із надходжень від заморожених активів РФ.

Варто зазначити, що від лютого 2022 року допомога від Євросоюзу енергетичному сектору України становить щонайменше два мільярди євро.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна може пройти зиму без тривалих відключень, якщо не буде ударів Росії по енергосистемі. Проте наразі важко робити прогноз на майбутнє.

Своєю чергою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що цієї зими Берлін надасть Києву додаткові 100 мільйонів євро допомоги, адже Москва знову планує удари по енергетичній інфраструктурі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 19.09.2024 15:51