Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Скільки українців можуть перебувати у російському полоні: омбудсмен назвав шокуючі цифри

Приблизно 25 тисяч мирних жителів України можуть перебувати в полоні Російської Федерації. До того ж цей список збільшується практично щодня.

Про це повідомив уповноважений з прав людини Верховної Ради Дмитро Лубінець, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується цивільних заручників, за моєю інформацією, приблизно 25 тисяч громадян України можуть вважатися такими, що зникли за особливих обставин", — сказав він.

Також український омбудсмен додав, що ситуація з полоненими українцями не змінюється і є вкрай жахливою.

"Фактично щодня росіяни затримують цивільних на тимчасово окупованих територіях, таким чином поповнюючи цей список", — зазначив Лубінець.

За його словами, РФ не надає офіційної інформації про українського журналіста Дмитра Хилюка.

Відомо, що російські військовослужбовці викрали його в селі Козаровичі Київської області 4 березня 2022 року і понад півтора року утримують у полоні.

"Офіційно отримати інформацію про місце його перебування, в якому він стані, що з ним відбувається. Російська сторона ні мені, ні іншим міжнародним організаціям, ні посередникам, яких ми долучаємо, такої інформації не надає", — уточнив омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 07.09.2023 21:37