Фото: Центр нацспротиву

Скільки українського зерна росіяни вивезли морем з окупованого Маріуполя

Рашисти продовжують викрадати українське зерно з тимчасово окупованих територій. З початку 2024 року росіяни вивезли морем з Маріуполя понад 50 тисяч тонн збіжжя.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Окупанти продовжують грабувати українські землі. Це є частиною загарбницької політики кремля, щоб максимально "обезкровити" Україну", — йдеться у повідомленні.

Росіяни впродовж повномасштабного вторгнення систематично вивозять зерно з окупованих територій України. За даними Центру, нещодавно у Маріупольському порту відбулося чергове відвантаження партії зернових. Зокрема, 7600 тонн пшениці відправили в один із російських портів.

Тільки з початку 2024 року з Маріуполя морем було відправлено 50,7 тисячі тонн українського збіжжя.

"Такі дії окупантів є порушенням міжнародного права. Крадіжки зернових з окупованих територій відбуваються під керівництвом російських військових чиновників, а також колаборантів, котрі співпрацюють із загарбниками", — додали в Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, окупанти намагаються зірвати функціонування морського коридору, який створили Військово-морські сили України після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Для цього вони обрали Одесу однією з головних цілей для авіаударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 17:19