Фото: ДПСУ

Скільки вантажівок за рік скористалися послугою "єЧерга" для перетину кордону: дані уряду

За рік дії послуги "єЧерга" кордон за онлайн-записом перетнуло 900 тисяч вантажівок. Найбільше автівок прямувало до Польщі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Найчастіше послугою для вантажівок користувались українські перевізники. Вони складають 90%. До топ-країн, чиї водії користуються послугою також входить Польща, Молдова, Туреччина та Румунія.

"За час масштабування послуги кордон за онлайн-записом перетнуло 900 тисяч вантажівок. З них найбільше транспортних засобів прямувало через пункти пропуску з Польщею — майже 487 тисяч. Також 166 тисяч вантажівок перетнуло українсько-румунські переходи, майже 108 тисяч — пункти пропуску з Молдовою, понад 93 тисячі – з Угорщиною, 45 тисяч — зі Словаччиною", — йдеться в повідомленні.

Як зауважили, у міністерстві, рік тому послуга "єЧерга" для перетину кордону була масштабована ще на 15 пунктів пропуску. До першого і пілотного автомобільного пункту пропуску "Ягодин — Дорогуськ" були додані найбільші вантажні пункти пропуску з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.

Загалом у системі зареєструвалось понад 100 тисяч користувачів з різних країн. Застосунок був завантажений понад 83 тисяч разів.

"Протягом останнього року ми провели низку оновлень, зокрема повністю відкрили номери тягачів та причепів, показали час бронювання черги, порядковий номер, забезпечили можливість реєстрації виключно верифікованого транспорту. У планах ще низка оновлень, які робитимуть систему більше ефективною та зручною для користувачів, дозволять всім видам транспорту планувати час перетину кордону", — наголосив заступник міністра Сергій Деркач.

Нагадаємо, пасажири автобусів, що їдуть через кордон із Румунією, зможуть вчасно перетинати кордон без черг. Для цього в межах послуги "єЧерга" міжнародні перевізники зможуть обирати час перетину кордону для автобуса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.05.2024 13:53