Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Скільки військових Росія тримає біля північно-східного кордону України: дані Наєва

Росія тримає в прикордонних з Україною областях близько 19 тисяч російських військових. Зокрема, війська-країни агресорки розташовані на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зазначається, що військові країни-агресора здійснюють розвідку, обстрілюють прикордонні райони, використовують авіацію та безпілотні літальні апарати-камікадзе, завдають удари балістичними та керованими ракетами.

Наєв наголосив, що Росія намагається зруйнувати енергетичну, транспортну та промислову інфраструктури, завдає цинічних ударів по житлових кварталах, медичних та освітніх установах, торговельних центрах і складах із гуманітарними вантажами.

"Для виконання цих завдань країна-агресор розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб, озброєних танками, бойовими броньованими машинами, артилерійською та ракетною технікою, засобами протиповітряної оборони та оперативно-тактичними ракетними комплексами", — додав Наєв.

Нагадаємо, за даними Наєва, на ймовірних напрямках наступу російської армії з Півночі встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Робота над укріпленням кордону триває цілодобово. За його словами, щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшено в 16 разів. Паралельно були встановлені невибухові загородження та підготовлені до руйнування об’єкти транспортної інфраструктури, зокрема, мости та дороги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 18:30