Фото: armyinform.com.ua

"Робота проводилася в режимі 24/7": Наєв розповів, як укріплюють північний кордон з РФ

На ймовірних напрямках наступу російської армії з Півночі встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Робота над укріпленням кордону триває цілодобово.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"З початку червня 2022 року і дотепер на основних напрямках можливого наступу противника було встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Створені протитанкові мінні поля, групи протитанкових мін. Встановлені комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугаси, міновані завали та інші", — наголосив Наєв.

За його словами, щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшено в 16 разів. Паралельно були встановлені невибухові загородження та підготовлені до руйнування об’єкти транспортної інфраструктури, зокрема, мости та дороги.

До того ж продовжуються роботи над фортифікаційним обладнанням позицій другої лінії за активної участі місцевих органів влади.

"Ми спільно створюємо умови для того, щоб державний кордон України в Північній операційній зоні став абсолютно непрохідним для ворожих сил. У тісній взаємодії з головами військових адміністрацій ми будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, встановлюємо додаткові камери спостереження. Ця робота проводилася в режимі 24/7 усі 365 днів на рік", — зазначив Наєв.

Крім того, організовано постійну взаємодію з військовими адміністраціями з питань захисту об'єктів критичної інфраструктури шляхом встановлення додаткових фортифікаційних споруд та обладнання і збільшення кількості мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше Наєв повідомляв, що на найнебезпечніших напрямках Чернігівської області обладнають рубежі та позиції першої та другої смуг оборони. Водночас ситуація в Чернігівській області стабільна і контрольована. Проте окремі ділянки кордону все ж укріплюються, зокрема, і "зубами дракона".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 17:50